Jdi na obsah Jdi na menu
 


rok 2013

8. 12. 2012

Vedoucími MH pro rok 2013 jsou pí. Hejtmánková Petra, p. Krmenčík Jaroslav, pí. Kořínková Ladislava, p. Urban Martin, pí. Dvorská Romana a instruktory sl. Budějická Kateřina, sl. Vránová Marcela.

Soptík   1.  Krmenčík Lukáš

Soptík   2.  Weberová Ellen

Soptík   3.  Dvorský Matyáš

Soptík   4.  Bezucha Aleš

Soptík   5.  Urban Tomáš

Soptík   6.  Hejtmánková Bára

Soptík   7.  Mydlářová Kateřina

Soptík   8.  Paldus Vladimír

Soptík   9.  Mydlář Petr

Soptík 10. Bezucha Filip

Soptík 11. Paldus Tomáš

Soptík 12. Urban Jan

Soptík 13. Koldová Adéla

Soptík 14. Nebeský Martin

Soptík 15. Beranová Kamila

Soptík 16. Beran Michal

Soptík 17. Bohuňek Adam

Soptík 18. Urbanová Pavlína

Soptík 19. Urbanová Kristýna

Soptík 20. Sekelský Adam

Soptík 21. Kolda Jaroslav

Soptík 22. Šmehlík Martin

Soptík 23. Budějická Kateřina

Soptík 24. Vránová Marcela

Soptík 25. Steklý Vojtěch

Soptík 26. Tomanová Anna

Soptík 27. Dvorský Petr

Soptík 28. Arnold Daniel

Soptík 29. Arnold Dominik

Soptík 30. Beránková Monika

Soptík 31. Vacek Jakub

Soptík 32. Drahoš Matěj

Soptík 33. Drahošová Nela

Soptík 34. Štrombachová Adéla

 

První kroužek v novém roce začíná 11.1. od 17:00hod. sraz u zbrojnice.

 

11.1. První schůzka proběhla v prostorách hasičské zbrojnice. Procvičovali jsme uzle a testy pro plnění odznaků odbornosti.  Menší děti simulovali hašení požáru různých látek pomocí PHP. Příští kroužek je v pátek 18.1 v 17:00, sraz u zbrojnice.

18.1. Na druhé schůzce jsme se přemístili na sál radnice. Proběhl nácvik štafety požárních dvojic, motání hadic a jako již tradičně uzlování a testy odbornosti. Příští kroužek je v pátek    25. 1. od 17:00, sraz u zbrojnice.

 25.1. Třetí schůzka se vzhledem obsazenosti sálu odehrála opět ve zbrojnici. Byla v duchu opakování všech znalostí a dovedností pro hru plamen. Již podruhé zavítal na kroužek malý Vojtíšek Kučera a vypadá to, že se přípravka rozroste o dalšího člena. Příští kroužek je v pátek 1. 2. od 17hod. Prosím přezůvky sebou.

 

1.2. Na čtvrté schůzce byla minimální účast dětí, pravděpodobně vzhledem k pololetním prázdninám, a tak jsme si dali pauzu od cvičení a podnikli malou procházku po Chotětově. Příští kroužek je v pátek 8. 2. od 17hod. Přezůvky opět sebou.

 

8.2. Pátá schůzka proběhla opět na sále radnice. Před blížícími se závody štafety požárních dvojic bylo potřeba tuto činnost ještě zdokonalit, stejně jako uzlování, které nás čeká ve stejném termínu. Myslím, že budeme všichni rádi, až to budeme mít za sebou a těšíme se na jaro, ven na vodu…. Příští kroužek je v pátek 15. 2. od 17hod. Přezůvky opět sebou.

 

 15.2. Šestá schůzka se konala tradičně na sále radnice. Testy, uzly, štafeta to je naše parketa…..

23.2. Sedmá schůzka byla kvůli obsazenosti sálu přesunuta na sobotu. Před zítřejšími závody bylo nutné vše osvěžit a sestavit družstva pro jednotlivé kategorie.  Po absolvování tréninku jsme vyzkoušeli ještě nové přilby, tak pokud nezazáříme výkonem, alespoň vzhledem….

24.2. Jsme se zúčastnili II. kola Hry Plamen v Dobrovicích ve štafetě požárních dvojic a zároveň Memoriálu Bořivoje Buriánka v uzlování.  Štafeta starších se umístila na 6. místě ze 14. Štafeta mladších na 9. místě ze 17 a přípravka na 2. místě ze dvou zúčastněných kolektivů.

1.3. Osmá schůzka se odehrávala opět na sále radnice.  Odpočinuli jsme si od uzlování a dali si pár štafetových běhů. V závěru proběhl ještě nácvik pořadových cvičení. Příští kroužek je v pátek 8.3. od 17hod. Přezůvky opět sebou.

8.3. Devátou schůzku jsme zůstali v zasedací místnosti naší hasičské zbrojnice. Blíží se nám dětský karneval a právě na něj jsme kreslili a dělali výzdobu. Příští kroužek bude 22.3. od 17:00hod. sraz u zbrojnice.

22.3. Desátou schůzku jsme šli zdobit sál na dětský maškarní bál. Příští schůzka je 5.4. od 17:00hod. sraz u zbrojnice.

5.4. Jedenáctá schůzka proběhla v prostorách zbrojnice. Bylo třeba svázat a zvážit již dovezený sběr papíru a připravit vše na zítřejší brigádu. Nejmenší soptíci si pro zpestření chvíle vyzkoušely předávání štafetové proudnice, neboť závody se blíží. Příští kroužek bude 12.4. od 17:00hod. Sraz u zbrojnice.

12.4. Dvanáctou schůzku jsme šli opět na sál a trénovali jednotlivé disciplíny pro štafety. V mezičase jsme zopakovali nácvik pořadového cvičení. Příští kroužek bude 19. 4. od 17:00. Sraz u zbrojnice.

 

19. 4. Třináctá schůzka byla vzhledem k letošní dlouhé zimě první venku. Přesunuli jsme se na fotbalové hřiště a trénovaly již kompletní štafetu 4x60m. Příští kroužek bude v pátek 26. 4. od 17hod. V plánu je trénink štafety CTIF.

 26.4. Čtrnáctá schůzka proběhla podle plánu opět na fotbalovém stadionu, kde jsme na rozmístěných překážkách trénovali štafetu CTIF na zítřejší závody. Přivítali jsme mezi sebou nové soptíky Annu a Vojtu.

27.4. Jsme se zúčastnili závodů ve štafetách CTIF a 4x60m v Mnichově Hradišti. I přes velkou marodku se nám nakonec podařilo obsadit všechny kategorie v obou soutěžích s těmito výsledky  4x60 : starší  11/14, mladší 9/17, přípravka 2/2, CTIF  :starší 6/14, mladší 11/17, přípravka 2/2.

3.5. Patnáctá schůzka již byla v duchu požárního útoku. Zatím sice bez vody ale té si užijeme ještě dost. Osvěžili jsme si jednotlivé úkony při klasické disciplíně a v mezičase vyzkoušeli některé prvky z požárního útoku CTIF,  který nás za nedlouho také čeká. Jsme rádi že dorazili další soptíci Dan a Dominik. Příští kroužek je v pátek 10.5. od 17hod. Náhradní oblečení sebou!

10.5. Šestnáctá  schůzka  se odehrála  vzhledem k nevlídnému počasí v prostorách požární zbrojnice, kde jsme nacvičovali klasický požární útok ale bez vody. Sestavili jsme jednotlivá družstva na zítřejší  závody v Dlouhé Lhotě.

11.5. Jsme se zúčastnili Dlouholhoteckého poháru s těmito výsledky: starší 3.místo, mladší 7.místo a přípravka 2.místo.

17.5. Sedmnáctá schůzka proběhla již na hřišti. Trénovali jsme požární útok a požární útok CTIF. Přivítali jsme další malé soptíky  Matěje a Nelinku. Upravili jsme sestavy na nedělní  Memoriál Petra Vonáška v Semčicích. Vzhledem k velkému počtu malých dětí nastoupí  poprvé dvě družstva přípravky.

19.5. Memoriálu Petra Vonáška v Semčicích jsme obsadili 1.místo v kategorii starších, 4.místo v kategorii mladších a 1 a 3. místo obsadily přípravky. Vzhledem k tomu že se vydařilo i počasí to snad byl pro všechny příjemný den.

 24.5. Osmnáctá schůzka se konala znovu ve sportovním areálu. Věnovali jsme se nácviku požárního útoku CTIF a klasickému požárnímu útoku. Tyto disciplíny budou součástí nedělního 4.kola hry Plamen která se koná v Chotětovském sportovním areálu.

26.6. Jsme se zúčastnili 4.kola hry plamen, které se konalo ve sportovním areálu Městyse Chotětov stěmito výsledky: přípravka PÚ 1.místo, PÚ CTIF 1.místo, celkové 2.místo, mladší PÚ 7.místo, PÚ CTIF 10.místo, celkové 10.místo, starší PÚ 7.místo, PÚ CTIF 7.místo, celkové 8.místo

14.5. Devatenáctá schůzka se po dlouhých čtrnácti dnech nepříznivého počasí mohla znovu uskutečnit. Jelikož nás v sobotu 15.6. čeká 12. Chotětovského poháru, věnovali jsme se pouze požárním útokům. Příští a zároveň poslední schůzka bude v pátek 21.6. od 17:00hod.

15.6. Jsme se zúčastnili 13. ročníku Chotětovského poháru s těmito výsledky: starší 2.místo, mladší 10.místo, přípravka B 1.místo, přípravka  A  2.místo

21.6. Dvacátou schůzku jsme opět byli na hřišti a pilovali požární útoky. 22.6. nás čekají závody 18.okrsku v požárním sportu. Jelikož se blíží prázdniny a děti budou po táborech, dovolených a další závody nás čekají až 31.8.,  tak tento kroužek byl na dlouhou dobu poslední. Příští kroužek 16.8. od 17:00 h. sraz u zbrojnice.

22.6. Jsme se zúčastnili okrskové soutěže v požárním sportu 18. okrsku na Strašnově stěmi to výsledky: starší 1.místo, přípravka B 3.místo, přípravka A 5.místo a mladší 6.místo.

30.8. Po dlouhé prázdninové pauze jsme se sešli na dvacátéprvní schůzce a trénovali na zítřejší závody v Petkovech. Bohužel nás trápí velká marodka ale všechny kategorie obsadíme. Příští kroužek 6.9. od 17hod. Sraz u zbrojnice.

31.8. Jsme se zúčastnili závodů v Petkovech s těmito výsledky. Starší 1.místo, mladší 7.místo a přípravka 2.místo.

6.9.. Dvacátádruhá schůzka proběhla díky příznivému počasí opět na hřišti kde jsme zdokonalovali sehranost v požárním útoku a ladili formu na zítřejší závody v Březně.

7.9. Jme se zúčastnili soutěže v Březně s těmito výsledky: Starší 7.místo, mladší 12.místo a přípravky 2. a 4.místo.

13.9. Dvacátátřetí schůzka se odehrála jako tradičně ve sportovním areálu. Úkolem bylo sestavit jednotlivá družstva na zítřejší poslední soutěž Boleslavského poháru v Kosořicích a samozřejmě nácvik útoku na sucho i na mokro.

14.9. Jme se zúčastnili soutěže v Kosořicích s těmito výsledky: Starší 8.místo, mladší 9.místo a přípravky 1. a 3.místo.Příští kroužek 20.9. od 17hod. Sraz u zbrojnice.

20.9. Dvacátáčtvrtá schůzka byla vzhledem k nevlídnému počasí přesunuta do zbrojnice. Využili jsme tedy prostředí a zopakovali jsme si znalosti technických prostředků, zdravovědy a topografických značek potřebných pro hru Plamen. Zítra nás čeká poslední letošní požární útok na Memoriálu Josefa Hůlky v Žerčicích. 

21.9. Velice slabá účast dětských družstev  na Memoriálu v Žerčicích způsobila že se všechny naše týmy mohli cítit jako vítězové. Děti však předvedly výborné výkony a tak ceny v podobě pohárů si odvezly zaslouženě.Příští kroužek 27.9. od 17hod. Sraz u zbrojnice.

27.9. Dvacátápátá schůzka proběhla ve sportovním areálu. Postavili jsme překážky a trénovali další hasičskou disciplínu : Běh na 60m s překážkami. Zároveň jsme si zopakovali názvy a značky technických prostředků. Příští kroužek 4.10. od 17.hod. Sraz u zbrojnice.

28.9. Jsme se zúčastnili Běhu na 60m s překážkami v Plazích.

4.10. Dvacátoušestou schůzku jsme zůstali v prostorách zbrojnice abychom procvičili jednotlivé dovednosti ( zdravovědu, topografické značky , technické prostředky a  uzle ) pro závod požární všestranosti.

5.10. Jsme absolvovali Závod požární všestranosti v Korytech. I přes snahu soutěžících nedopadl závod pro naše družstva slavně. Starší 8.místo , mladší 12. a 14. místo,  jen přípravka zazářila a zvítězila. 

 11.10 Dvacátášestá schůzka byla opět v prostorách hasičské zbrojnice. Společně jsme zhodnotili nevalný výkon na ZPV a zopakovali si tedy dovednosti v nichž byla největší slabina.

12.10. Brigáda - sběr papíru. Poděkování patří všem zúčastněným.

18.10. Dvacátásedmá schůzka byla již vzhledem k počasí v prostorách sálu radnice. Jako hlavní náplň byl nácvik štafety požárních dvojic doplněný o trénink uzlování.

25.10. Dvacátáosmá schůzka proběhla v hasičské zbrojnici. Zopakovali jsme si hasební prostředky, topografické značky a všemi "oblíbené" uzly.

1.11. Dvacátádevátá schůzka se konala opět v prostorách zbrojnice. Tentokrát jsme se zaměřili na přostředky pro hašení jednotlivých látek a udělali si několik praktických pokusů.

8.11. Na třicátou schůzku bylo možné se opět přesunout na sál radnice. Trénovali jsme štafetu požárních dvojic, zapojení rozdělovače a uzly. Příští kroužek 15.11. od 17:00, sraz u zbrojnice. Přezůvky sebou.

 

Náhledy fotografií ze složky 2013