Jdi na obsah Jdi na menu
 


rok 2015

29. 10. 2014

Soptík   1. Weberová Ellen

Soptík   2. Bezucha Aleš

Soptík   3. Hejtmánek Jakub

Soptík   4. Hejtmánková Bára

Soptík   5. Krmenčík Lukáš

Soptík   6. Krmenčíková Aneta

Soptík   7. Dvorský Jakub

Soptík   8. Dvorský Matyáš

Soptík   9. Ambrož František

Soptík 10. Steklý Vojtěch

Soptík 11. Dvorský Petr

Soptík 12. Drahošová Nela

Soptík 13. Drahoš Matěj

Soptík 14. Urban Tomáš

Soptík 15. Weberová Vanesa

Soptík 16. Beranová Kamila

Soptík 17. Beran Michal

Soptík 18. Paldus Vladimír

Soptík 19. Paldus Tomáš

Soptík 20. Koldová Adéla

Soptík 21. Kolda Jaroslav

Soptík 22. Mydlářová Kateřina

Soptík 23. Mydlář Petr

Soptík 24. Bohuňek Adam

Soptík 25. Kučera Vojta

Soptík 26. Urban Jan

Soptík 27. Kyndl Rudolf

Soptík 28. Wendl Filip

 

20.2. První letošní schůzka, mírně zpožděná z důvodu prázdnin a nemocí, proběhla na sále radnice. V úvodu si Jarda Kolda ml. připravil prezentaci hasičského sportu s motivačním videem a zopakovali jsme si pravidla chování na našich schůzkách. Jardovi ještě jednou dík. Pak už probíhal klasický trénink pohybových aktivit s hasičskými prvky pomocí štafetového běhu. Jako novinku jsme použili laserové proudnice a elektronické terče pro zpestření. Na konci tradičně oblíbená hra "mrazík". Příští kroužek se koná v pátek 27.2. od 17hod. Prosím všechny o včasný příchod, cca 5min před pátou aby jsme mohli v pět odcházet, přezůvky do odvolání nosit sebou.

27.2. Druhá schůzka proběhla opět na sále radnice. Po rozcvičce a protažení jsme běhali různé štafety s hasičským vybavením. Příští kroužek se koná v pátek 6.3. od 17hod.

6.3. Třetí schůzka byla na poslední chvíli přesunuta, z důvodu prací na sále, do zbrojnice. Dětem byla nabídnuta dobrovolná účast na zítřejší soutěži v uzlování v Dobrovicích. Podle předpokladů se nesetkala se zájmem. V rychlosti jsme si tedy alespoň zopakovali všechny uzly a pak venku před hasičárnou běhali slalom, skákali přes překážky. Příští kroužek se koná v pátek 13.3. Všechny děti jsou samozřejmě zváni na dětské maškarní které se koná v neděli 15.3. od 15hod na sále radnice.

7.3. Soutěže uzlování v Dobrovicích se nakonec zúčastnily dvě dorostenky Pavlína Urbanová a Katka Budějická. Obě dvě dosáhly slušných časů a Katka si přivezla medaili za třetí místo.

13.3. Čtvrtá schůzka probíhala opět na sále radnice. Kromě klasických štafetových běhů jsme uskutečnili soutěž skoku do výšky přes překážku. Příští kroužek se koná opět v pátek 20.3. od 17hod. V sobotu dopoledne je plánovaná brigáda sběru papíru v obci. Předpokládá se, že se soptíci zúčastní v hojném počtu.

20.3. Pátá schůzka byla vzhledem k obsazenosti sálu a pěknému počasí první kterou jsme mohli strávit venku. Na vodu to sice ještě nebylo ale zopakovali jsme si alespoň vršek od požárního útoku na sucho a to na naší nové základně ve sportovním areálu. Příští kroužek opět v pátek od 17hod. Přezůvky radši ještě sebou.

21.3. Jako každý rok na jaře se soptíci zúčastnili brigády sběru papíru v Chotětově a Hřivně. Počasí nám přálo a všichni ochotně sbírali, sváželi a třídili papír ze vsi. Brigádu jsme zakončili obědem. (tetě Ivetě dík) Vydělané prostředky budou použity na provoz kroužku malých hasičů.

27.3.Šestá schůzka byla již opět na sále. Již tradiční štafetové běhy s i bez hasičských pomůcek byly doplněny soutěží skoku do výšky přes látku. Nakonec došlo i na skupinové hry. Příští kroužek bude opět v pátek 3.4. od 17hod. Vzhledem k počasí přezůvky stále sebou.

3.4. Pro sedmou schůzku jsme opět využili sál radnice. Tentokrát jsme se zaměřili na nasazování koše na savici. Po prozkoušení došlo i na soutěž v rychlosti dvojic a bylo zajímavé že nevyhráli nejstarší. I mezi mladšími máme spoustu talentů. V soutěži družstev pak došlo na přetahování lanem a jednotlivci pak pod v probíhání pod roztočeným lanem. Místo hry si děti zvolily přeskakování laťky do výšky. Příští kroužek bude opět v pátek 10.4. od 17hod. Pravděpodobně ještě na sále.

10.4. Osmou schůzku jsme mohli vzhledem k počasí již opět uspořádat venku. Na vodu ještě teplo sice nebylo ale na suchý trénink to stačilo. Procvičili jsme přípravu na základnu a všichni si vyzkoušeli pozice na jednotlivých postech. Příští kroužek bude opět v pátek 17.4. od 17hod. Sraz před zbrojnicí.

17.4. Devátá schůzka byla opět na místním hřišti. Celkem sychravé počasí nám sice znemožnilo vytáhnou naší nově repasovanou mašinu ale snad to vyjde příští týden. Všichni už se vody nemůžou dočkat. Takže opět suchý trénink, tentokrát již všichni na svých obvyklých pozicích. Příští kroužek opět v pátek 24.4. od 17hod. Vzhledem k tomu že je velká pravděpodobnost, že půjdeme již na vodu, prosím všechny aby nezapomněli na náhradní oblečení a boty. Sraz před zbrojnicí.

24.4. Desátá schůzka proběhla podle plánu venku na hřišti a počasí nám již umožnilo namočit i hadice. Sice jsme ze začátku bojovali s technickými problémy a taky kázní, což nám trochu narušilo průběh a útoků nebylo tolik, kolik by jsme potřebovali. Příští kroužek opět v pátek 1.5. od 17hod.

1.5. Jedenáctá schůzka byla již v mnohem klidnějším duchu. Vzhledem k tomu že našemu nácviku předcházel trénink žen, bylo vše připravené a my jsme se mohli naplno věnovat požárnímu útoku. S malými dětmi pomohla teta Petra, ještě jednou jí dík, a tak se i v pauzách kdy ostatní nemohli běžet na stroj nezaháleli. Příští kroužek opět v pátek 8.5 od 17hod.

8.5. Dvanáctá schůzka předcházela první letošní soutěži v požárním útoku. Zúčastnění si zkoušeli svoje pozice a zdokonalovali techniku spojování. Snad se to na zítřejší soutěži v Petkovech zúročí.

9.5. Jsme se zúčastnili 1. soutěže v rámci Boleslavského poháru v Petkovech. Dopadla pro nás velice dobře. Přípravka 2.místo z 5. Mladší 6.místo ze 14 a starší 6.místo z 13. Všichni předvedli dobrý výkon a nikdo nechyboval....jen tak dál soptíci....

15.5. Třináctá schůzka byla opět nácvikem před soutěží a tak se ladila sestava na nadcházející soutěže v Dlouhé Lhotě a Semčicích. Děkuji tetě Ále za výpomoc a strejdovi Honzovi že nám ochotně zastává funkci strojníka....

16.5. Jsme absolvovali další kolo Boleslavského poháru, tentokrát v Petkovech s těmito výsledky: přípravka 4.místo ze 7, mladší 5.místo z 18 a starší 3.místo z 13. V celkovém hodnocení tedy zatím figurujeme na 2. 4. a 3.místě....myslím že zatím můžeme být spokojeni.

17.5. se děti zúčastnily již tradičně memoriálu v Semčicích. Užili jsme si krásné počasí a příjemný areál místní mateřské školky. Výkony však na nejlepší nestačily. I tak jsme s druhým (přípravka), třetím (starší) a čtvrtým místem ostudu neudělali.

22.5. Čtrnáctá schůzka se odehrála opět ve sportovním areálu, tentokrát jsme využili nové zadní plato . Možná změna prostředí nebo nedokonalý terén způsobily, že jsme byli svědky mnoha chyb....ale to nevadí....od toho je trénink...snad přijde forma zítra na okrskové soutěži v Bezně.

23.5. Okrsková soutěž pro nás nemohla dopadnout lépe. Všechny naše družstva předvedla vynikající výkon a ukázala, že i když kolikrát věkem nedosahují na danou kategorii tak s technikou si rozumí perfektně. Po drobném zaváhání starších při prvním pokusu se naši mladší chopili šance a v součtu časů obsadili první příčku před kolektivem starších. Přípravka jako třešnička na dortu pak všem ukázala jak rychle a precizně dokážou tito skřítci provést požární útok. I když je pro ně vypsaná speciální kategorie, mohly by se svými časy směle konkurovat všem ostatním.  

29.5. Patnáctá schůzka byla vzhledem k nepřízni počasí po 15ti minutách ukončena. Hasiči se sice vody nebojí ale zdraví dětí je přednější. Příští kroužek opět v pátek od 17 hod.

5.6. Šestnácté schůzce již počasí opět přálo a trénink mohl proběhnout v obvyklém duchu. Po rekonvalescenci jsme mezi sebou uvítali trenéra Martina a dva nováčky, Rudu a Míšu. Snad se jim mezi námi bude líbit a stanou se oporou týmu. Příští kroužek opět v pátek od 17hod. Připomínám že v sobotu 13.6.nás čeká domácí Chotětovský pohár.

12.6. Při sedmnácté schůzce se děti nejen procvičily v požárním útoku ale zároveň pomohly s přípravou na zítřejší Chotětovský pohár. Snad se nám podaří v domácím prostředí předvést v nejlepším světle.

13.6. Jsme se zúčastnili místního Chotětovského poháru. Přípravka předvedla výborný výkon a pouze o 1s skončila na druhém místě. Sestavě mladších se výkon příliš nepovedl a obsadili 13.místo ale nevadí, do konce Boleslavského poháru zbývá ještě pár soutěží. Tým starších nechyboval na žádném postu a zaslouženě sklidil body za 2.místo. Příští schůzka opět v pátek 19.6.od 17hod a v sobotu poslední soutěž před prázdninami v MB. V neděli připomínám výlet do Nepřevázky (info v emailu).

19.6. Osmnáctá schůzka byla posledním tréninkem před prázdninovou pauzou. Proběhla na hřišti s již obvyklým průběhem. Bohužel při posledních útocích došel benzín ve stroji, tak alespoň starší vyzkoušeli nový koš. Zítra nás čeká další kolo Boleslavského poháru - Pohár Škoda auto.

20.6. Jsme absolvovali soutěž v Mladé Boleslavi - Pohár Škoda auto. Přípravka obsadila 3.místo, mladší 9.místo a starší 5.místo.

21.6. Výlet Nepřevázka. Po přesunu hasičskou Avií do obce Nepřevázka a setkání s dětmi ze Semčic jsme vyrazili na zdejší naučnou stezku přes vrchol Chlum a Švédské šance. Zpočátku přívětivé počasí nám však na kopci překazila přeháňka. Trochu vody však malé hasiče nevyvede z míry a tak jsme pokračovali dál a zdolali celou sedmikilometrovou stezku s deseti tabulemi kde děti plnily úkoly z oblasti přírodovědy. Zpáteční cestou jsme si zahráli hru na klíště a v koncovém bodě hledaly děti poklad se sladkostmi. Následoval přesun do místní restaurace, kde za bouřlivého skandování proběhl turnaj v bowlingu, kterého se všichni děti zúčastnily. Fotografie z výletu můžete zhlédnout na https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.865309570173360&type=1 . Tato akce byla poslední před letními prázdninami. Další kroužek bude 28.8. od 17hod. Sraz u zbrojnice.

16.-21.8. Stanování dětí. Již tradičně jsme pro zájemce z řad malých hasičů uspořádali letní dětské stanování v místním sportovním areálu. Po dlouhém parném létě si počasí vybralo svojí slabší chvilku a tak jsme museli čelit několikadennímu dešti. Program jsme proto přizpůsobili a po návštěvě Mirákula absolvovali návštěvu hasičské zbrojnice ve Škodovce, koupání v akvaparku v MB, zhlédli Mimoně v multikině a když se počasí umoudřilo došlo i na splutí Jizery z Malé Skály do Dolánek. Nakonec byla pro děti připravena hra ve stylu Pevnosti Boyard. Až na pár promočených stanů proběhla celá akce bez újmy a tak se již budeme těšit na další ročník. Fotky možno shlédnout na https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.891303430907307&type=1

28.8. Devatenáctá schůzka byla první po prázdninové pauze. Cílem bylo aby si děti opět oživily práci s materiálem, mimo to jsme postavili překážkovou dráhu na 60m, kde jednotlivci trénovali tuto disciplínu. Příští kroužek opět v pátek 4.9. od 17hod.

4.9. Dvacátá schůzka byla věnována pouze nácviku na požární útok neboť v sobotu nás čeká předposlední závod Boleslavského Poháru v Březně. Soutěže se zúčastníme opět ve všech dětských kategoriích. Příští kroužek opět v pátek 11.9. od 17hod.

5.9. Jsme se zúčastnili dalšího kola BP v Březně s těmito výsledky: Přípravka 6.místo, Mladší 10.místo a starší 4.místo. Po předposlední soutěži figuruje přípravka na 3.místě z 8, mladší na 8.místě z 19 a starší na 2.místě z 13.

11.9. Dvacátá první schůzka proběhla opět na hřišti. Počasí stále umožnuje nácviky z vodou a tak stříkáme co to jde. Zítra nás čeká poslední soutěž BP v Kosořicích a tak se pokusíme ze sebe dostat maximum.

12.9. Jsme se zúčastnili posledního kola BP v Kosořicích. Přípravka předvedla vynikající výkon a svou kategorii vyhrála. Družstvo mladších i se slušným výkonem dosáhlo 7.místa z 16, družstvu starších bohužel útok nevyšel podle představ a obsadilo až 9.místo z 10. Vzhledem k tomu že to byla poslední soutěž letošní sezony, byly vyhlášeny celkové výsledky kde naše přípravka obsadila 2.místo z 8, mladší skončili na 6.místě z 19 a starší na 4.místě z 13. Všem soptíkům gratuluji a jsme na ně pyšní.....i tak se pokusíme příští rok naše výsledky ještě zlepšit. Protože závodů není nikdy dost, tak jsme se ještě v ten samý den přesunuli na Sedlecký pohár kde si mohlo zasoutěžit i druhé družstvo mladších.

18.9. Dvacátá druhá schůzka byla pravděpodobně posledním setkáním s vodou na letošním kroužku. Pokoušeli jsme se kromě klasického tréninku zapojit i nováčky z řad přípravky. Zítra nás čeká místní soutěž ve Velkých Všelisech kde nastoupíme ve všech kategoriích.

19.9. Jsme se zúčastnili soutěže ve Velkých Všelisech kde přípravka předvedla pro diváky jak malé již máme hasiče, mladší svůj duel s družstvem Skalska sice nevyhráli ale starší po výborném výkonu v obou kolech ovládli svoji kategorii. Příští kroužek opět v pátek 25.9. od 17hod. Sraz před zbrojnicí.

25.9. Dvacátá třetí schůzka byla již  vzhledem k sychravému počasí a také nadcházející účasti na Memoriálu M.Tůmy  bez vody. Veškerý čas jsme věnovali tréninku běhu na 60m přes překážky.

26.9. Se nadšení dobrovolníci z našich řad zúčastnili Memoriálu M.Tůmy v Běhu na 60m přes překážky v Plazích. I když se nikomu z nich bohužel nepodařilo dosáhnout na mety nejvyšší, my víme že do svého výkonu dali maximum a věříme že to bylo příjemné zpestření na konci sezony. Příští kroužek opět v pátek 2.10. od 17hod. Vzhledem k tomu, že je možné, že již využijeme sál radnice, všichni prosím přezůvky sebou. V sobotu 3.10. je plánovaný sběr papíru, předpokládáme hojnou účast všech soptíků.

2.10. Dvacátá čtvrtá schůzka se již odehrála na sále radnice. Trénovali jsme rychlost, obratnost a zapojování hadic. Přetahováním lana jsme posílili naše svaly. Zítra nás čeká brigáda sběru papíru.

3.10. Při sběru papíru v obci jsme svezli a roztřídili 1588kg papíru. Pochvala všem zúčastněným soptíkům, protože se práce chopili s vervou a celé dopoledne se nezastavili. Po občerstvení pizzou a načerpání energie si ještě postavili domek na zahradě za zbrojnicí. Příští kroužek opět v pátek od 17hod.

9.10. Dvacátá pátá schůzka proběhla v užším kruhu neboť spoustu soptíků odjelo za kulturou do divadla ale o to intenzivnější byl trénink pro ostatní. Tradiční štafety jsme doplnili o soutěž v přeskakování. Na závěr nechyběly ani hry. Po zjištění absence síly u několika jedinců se budeme v budoucnu věnovat i posilování. Příští kroužek opět v pátek od 17hod.

16.10. Dvacátá šestá schůzka se odehrála opět na sále radnice. Po rozcvičce jsme zařadili pár posilovacích cviků, následovaly štafety a kromě tradičních disciplín jsme procvičili topografické značky. S laserovými proudnicemi si děti  vyzkoušely simulaci noční soutěže za tmy. Nechybělo přetahování lanem ani oblíbený přeskok laťky. Příští týden kroužek odpadá neboť všichni vedoucí se zúčastní školení. Další kroužek tedy až v pátek 30.10. od 17hod. 

30.10. Dvacátou sedmou schůzku jsme kromě tradičních štafet s pohybovými aktivitami doplnili o procvičení topografických značek a vysvětlili si hasební prostředky v duchu hry Plamen. Příští kroužek opět v pátek 6.11. od 17hodin.

6.11. Dvacátá osmá schůzka byla věnována zapojováním hadic, pohybovým aktivitám a zopakováním topografických značek. Příští kroužek opět v pátek 13.11. od 17hod.

13.11. Dvacátá devátou schůzku jsme využili opět laserové proudnice, překážky na přeskakování a podlézání a zahráli si pár pohybových her. Příští kroužek opět v pátek 20.11. od 17hod.

20.11. Třicátá schůzka byla zaměřena na nácvik zapojování koše a manipulaci se savicí, tahání rozdělovače se zátěží, probíhání opičí dráhy a zopakovali jsme uzel plochá spojka. Příští kroužek opět v pátek 27.11. od 17hod.

27.11. Třicátá první a poslední letošní aktivní schůzka se odehrála opět na sále radnice. Kromě tradičního nácviku bylo zapojeno několik pohybových her. Příští týden v pátek 4.12. bude poslední letošní schůzka která bude zároveň rozlučkou s uplynulou sezonou. Zhodnotíme, vypijeme nastřádané šampusy z vyhraných soutěží a vyfotíme se na tablo. Nebude chybět malé občerstvení za finance které si děti vydělaly sběrem papíru.

4.12. Třicátá druhá schůzka byla již formou rozlučky s uplynulou sezonou, zhodnotili jsme výsledky ze soutěží, připomněli si akce kterých jsme se zúčastnili a zároveň diskutovali o tom co nás čeká v příštím roce. Nejlepší jednotlivci byli oceněni a vyfotili jsme se na tablo. Nechybělo občerstvení a bubliny za vyhrané soutěže. Přes svátky si dáme pauzu a další kroužek je plánován na druhou polovinu ledna, přesnější datum bude upřesněn.